Hoe haalt u het meeste uit uw auto?

Garage Fijnaart

 

Ondervraging van de klant:

1. Wanneer ben je naar Soest gekomen?

2. Wat is uw droomauto?

3. Wat is je favoriete kleur?

4. Wat is uw favoriete automodel?

5. Heeft u een rijbewijs?

6. Heeft uw familie genoeg auto’s om hen goed te leren kennen?

7. Hoe lang ben je al in Soest?

8. Wat zijn uw plannen en projecten voor de toekomst?

9. Wat vind je het leukst aan Soest?

10. Waar heb je de grootste hekel aan in Soest?

11. Wat bevalt u niet het meest in Soest?

12. Wat is volgens jou een spelbreker?

13. Wat heb je liever?

14. Wat is volgens u een normale prijs? 15. Wat zou u het liefst veranderd willen zien?

16. Wat is de huidige wisselkoers?

Veel mensen zijn van mening dat u, om de ideale prijs te krijgen, van dealer tot dealer moet onderhandelen. Ik ben het daar niet mee eens. Ik heb het nooit een goed idee gevonden om onderling af te dingen. Het is beter om uw budget uit te werken voordat u zelfs de garage binnengaat. Als er dan een dealer is die u bevalt en die u wilt bezoeken, gebruik dat dan om over een prijs te onderhandelen. Als de prijs te hoog is, laat de verkoper dan weten wat uw budget is en vraag of hij iets beters kan doen. Door dit te doen, hebt u het risico verkleind dat er heel weinig geld van eigenaar verandert en hebt u de kans vergroot dat u een eerlijke prijs betaalt.

Helaas speelt emotie een grote rol bij het nemen van beslissingen en als u emotioneel bent, zult u niet zo attent zijn. Als u een overhaaste beslissing neemt, zult u daar waarschijnlijk spijt van krijgen.

Zelf uw auto verkopen kan een zeer emotionele ervaring zijn. Het is heel gemakkelijk om door passie aangewakkerd te raken wanneer je voor het eerst op zoek gaat naar een prijs. Je wordt misschien verliefd op je auto en wilt hem door een hel laten gaan om hem in de best mogelijke staat te houden, maar het enige wat je doet is jezelf in gevaar brengen.

Het is mogelijk dat de verkoper die u ontmoet zich niet volledig bewust is van de prijs die hij zou moeten vragen of dat hij dat überhaupt zou moeten vragen. Het probleem komt wanneer je eindelijk begint te praten over de prijs. Zal de verkoper volgens het boekje te werk gaan? Zal hij net zo respectvol en vriendelijk tegen u zijn als u bent geweest? Het zal een uitdaging zijn om een verkoper te vinden die eerlijk en legitiem is. Ik heb gemerkt dat de beste plek om prijsstrategieën te bespreken en precies te krijgen wat je wilt is door middel van een auto prijsrichtlijn dienst. Zij zullen u, gratis, voorzien van een prijs spreadsheet dat alles uitsplitst in eenheidsprijs. Bekijk gewoon de eenheidsprijs op de spreadsheet en het wordt duidelijk voor u precies wat de prijsstrategie moet zijn voor uw specifieke voertuig.

Veel Amerikanen zijn zeer visuele wezens. Alles wat zij zien is een voorbeeld van wat zij willen. Als de verkoper $ected prijs noemt, zelfs als die iets is verhoogd, kunnen ze dat beter als een mantra aanhoren en letterlijk lezen. Zij letten niet op de eenheidsprijs.

U bent nu gewapend met de informatie die u nodig hebt om precies te krijgen wat u wilt. U hebt de kennis over hoeveel het voertuig in kwestie waard is. U hebt de connecties en de contacten om een betere prijs te krijgen. Er is niets dat uw hoofd zo zal doen omslaan als een slecht vertaalde term of zin. Emblemen en lichten op de voertuigen van vandaag geven veel meer aan dan ze ooit deden en autokopers zijn op zoek naar hen.

Wanneer kopers voor het eerst op zoek gaan naar auto’s, schrikken ze vaak van wat ze niet zien. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zien kopers de geringe vraag naar een auto niet als een reden tot bezorgdheid. Naarmate zij echter beginnen te onderhandelen en steeds beter naar de cijfers kijken, verandert er wel iets.

Het is heel gebruikelijk voor een dealer om te laten zien een voertuig te koop, maar zelden kopers daadwerkelijk inspecteren het voertuig volledig. Onze Website en Effectiviteitsrapport Titanium adviseren dat u een auto inspecteert waarin u geïnteresseerd bent, vrijwel elke dag. Hoewel het misschien niet mogelijk is om een auto volledig op een website te inspecteren, kunt u zeker gebruik maken van schermafbeeldingen en elektronische rapporten die vloeiend en gemakkelijk te gebruiken zijn.

Het inspecteren van een auto Depositter beëindigde de deal, maar gaf de koper een aantal van de beste adviezen die ik hoor. Een van de redenen dat ik aanraadde om met dealers te handelen is dat zij vaak eerlijker en meegaander kunnen blijken te zijn dan particuliere verkopers. Zij zijn vaak in staat om de situatie uitvoerig te bespreken, wat een zeer moeilijk verhaal kan zijn. Natuurlijk zijn er nog enkele extreme gevallen, maar het is veel gemakkelijker om een derde partij te vinden die eerlijker en meegaander lijkt. Ik denk dat dat de sleutel is.

U zult bijna altijd een betere deal krijgen van iemand die uw interesse heeft.

Autogarage Fijnaart

Autobedrijf Fijnaart