Huishoudelijke schoonmaak tips

 

Schoonmaakbedrijf Tilburg

 

 

 

 

Bij het schoonmaken van een huis komen veel verschillende soorten schoonmaakwerkzaamheden kijken, zoals het schoonmaken van badkamers, keuken, woonkamers, slaapkamers, tapijten, meubels, radiatoren, ramen, plafonds, meubels, stoffering, muren en nog veel meer.

Een huishoudelijke hulp voert al het schoonmaakwerk uit in verschillende kamers met verschillende schoonmaakklussen. Als u uw huis niet huishoudelijk schoonmaakt, is het belangrijk dat uw huis regelmatig wordt schoongemaakt.

De huishoudelijke schoonmaakster is meestal een zelfstandige. Als u bijvoorbeeld een eigen bedrijf hebt, is het verstandig dat u overgaat op het inhuren van een eigen schoonmaakster, maar als u geen eigen bedrijf hebt, moet het huishoudelijke schoonmaakgedeelte van uw werk worden uitgevoerd door iemand met ervaring en kwalificaties op schoonmaakgebied.

Kijk naar kwalificaties; positie in een professioneel schoonmaakbedrijf; regelmatige uren en tarieven; van de huishoudelijke hulp.

Huishoudelijke schoonmaak moet onvermijdelijk gescheiden worden van andere vormen van werk zoals het schoonmaken van de woonkamer, het legen van de vuilnisbak, de wasruimte en het toilet, afhankelijk van het niveau waarop u wilt werken.

Mensen hebben meestal een voorkeur voor een bepaalde reinigingsmethode boven andere. Maar het is niet echt een harde en snelle regel.

Hier volgt een selectie van de schoonmaakwerkzaamheden die traditioneel door huishoudelijke schoonmakers worden verricht

Huishoudelijke Schoonmaak Banen

Huishoudelijk schoonmaakpersoneel:

Er zijn schoonmaakbaantjes zoals:

Richtlijnen voor huishoudelijke reiniging

Huishoudelijke schoonmakers kunnen een breed scala aan schoonmaakdiensten aanbieden, niet alleen afhankelijk van uw behoeften, maar ook van het type, de staat en de grootte van uw huis.

Top 4ular Schoonmaak Banen

Top 4 Huishoudelijke Methodes

Huishoudelijke schoonmaak tips

Huishoudelijke schoonmaak is een noodzaak in elk huis dat door een huishoudelijke hulp wordt onderhouden.

Tapijtreinigers die oude tapijten hebben opgeslagen of die het tapijt er mooi willen laten uitzien, kunnen dit gemakkelijk zelf doen. Tapijtreiniging in sprayvorm, aangeboden door huisreinigers, is snel en vrij effici├źnt.

Badkamer schoonmaken

Reinigen van harde vloeren of marmer

Keuken schoonmaken

Reinigen van gestoffeerde meubelen

Tapijt schoonmaken

Huishoudelijk schoonmaken heeft niet echt grote ingewikkelde procedures. Een grondige stofzuigbeurt en afstoffen is meestal voldoende.

Huishoudelijke reiniging wordt onderverdeeld in vier categorie├źn;

Huishoudelijke schoonmaak kan ook worden uitgevoerd door huishoudelijke schoonmakers op een eenmalige schoonmaakbasis als de klant geen behoefte heeft aan een regelmatige doorlopende dienst.

Hieronder volgt een lijst van de verzorgende taken die het schoonmaken van een woning kan omvatten,

Verzorgende taken – Voornamelijk vloeronderhoud, afstoffen, regelmatig onderhoud, stofzuigen van de vloeren indien van toepassing, schoonmaken van muurrichels en verwijderen van spinnenwebben, boekenplanken en meubilair.

Regelmatig onderhoud van wasruimten wordt uitgevoerd met een steamer om vuil zoals haren en vuil te verwijderen en ook om de toiletten en gootstenen schoon te houden.

Regelmatig stofzuigen van de vloeren en tapijten – zo blijft de boel schoon en fris.

Stofdoeken worden gebruikt om allergisch storende deeltjes uit het huis te verwijderen.

Het sponzen van verf op de deuren zal de verf niet verwijderen. Een oplossing van biologisch waspoeder vermengd met water wordt aangebracht en afgeveegd, waardoor een zeer schoon kleed ontstaat.

Radiatoren moeten worden schoongemaakt. De radiator moet regelmatig worden afgestoft en mag niet langer dan drievierde van zijn levensduur stof en vuil verzamelen.

Schoonmaken van de keuken: de koelkast en de roosters van de fornuizen moeten wellicht worden schoongemaakt met gemorste olie. Andere delen van de oven en de kookplaat moeten wellicht ook worden schoongemaakt.

Afwassen: de afwasmachine moet worden leeggemaakt en de banken moeten grondig worden schoongeveegd. Er mogen geen overtollige voedselresten in het afwasmiddel achterblijven, anders moet medische hulp worden ingeroepen.

Wasmachines worden meestal geleverd met een grote bak om het waspoeder in te doen en het gebruikte spoelwater is uiteraard extra tenzij het kan worden opgeslagen uit waspoeder is zeker een goedkopere methode dan het gebruik van de waterbeker.

W echte hardhouten vloeren moeten dagelijks worden afgestoft.

lees meer: