Wat is een Fiets

 

 

 

 

 

Design fietsIn veel andere landen worden elektrische fietsmotoren gebruikt.

Veel fietsen beginnen tegenwoordig rond de $1.000, maar er zijn veel modellen die voor minder worden verkocht. Het prijsniveau van fietsen varieert sterk van land tot land. In Frankrijk bijvoorbeeld is de laagste prijs van een fiets die in een catalogus voorkomt $130, hoewel de prijzen voor top-of-the-line modellen zo laag kunnen zijn als $30. Het lijkt erop dat waar je ook gaat in de wereld, je een Fiets tegenkomt.

Opmerking: Sommige mensen van mijn kennissenkring aanbidden een “nieuwe” fiets die geacht wordt slechts één reparatie te hebben. Helaas is dit ras snel aan het verdwijnen en stijgen de prijzen voor “nieuwe” fietsen gestaag.

Fietsenrekken in een winkel zijn gemaakt van een grote verscheidenheid aan materialen. Op de fietsen zijn reflecterende oppervlakken aangebracht.

Mijn fiets heeft een bagagedrager aan de voorkant.

Phillips schroefmotor (gebruikt als generator in windmolenparken), en een accupack.

Elke passagiersfiets is uitgerust met tussenschotten, en een fietspomp aan de voorkant. Een kleine micro pompt de pedalen van de fietsers op. Dit drijft de motor verder buiten het voorwiel, en brengt meer kracht in de motor.

Een fiets heeft ook elektronische apparatuur die op het frame is gemonteerd. Deze omvatten een stappenteller voor het calorieverbruik en een profiler , die de fysieke kenmerken van een renner berekent. Een fiets heeft ook een parachute , die is gemonteerd om de berijder te beschermen tegen het stoppen van de pedaalslag.

In het begin van de 20e eeuw werd veel moeite gedaan om de kwaliteit van fietstekeningen te verfijnen en te verbeteren

Een huishoudfiets met onderstel. Merk op dat de achteras niet met bouten is verbonden, zodat het fietswiel goed in de beugels ligt. Om het veilig te vergrendelen, moet de achteras aan de voorzijde worden vastgebout.

Een fiets uit de voorsteden. Merk op dat het voorwiel, waaraan het zadel en de benzinetank zijn bevestigd, ook aan de achteras is vastgebout.

Het voorwiel is met bouten verbonden met de achteras.

Ik heb net een Schwinn fiets uit 1960 gekocht. Het is een van de beste auto’s geworden die ik heb gekocht.

Een fiets wordt vooral gebruikt in stedelijke woonsituaties. Vaak worden rijbanen achter de fiets afgezet om voetgangers te laten passeren. Wanneer de fiets in beweging is, draait het achterwiel om te sturen. Wanneer men als begeleider rijdt, wordt het sturen van de fiets bereikt door het voorwiel in een lichte gierbeweging (draai) te zetten, door het pedaal op de grond te drukken en door een grote bocht in de pedaalslag te maken. De fiets kan ook van onderaf worden gelanceerd en op het voorwiel weer in het ritme worden gebracht.

Een fiets is een voertuig dat oorspronkelijk grotendeels uitsluitend door spierkracht werd aangedreven. De hedendaagse fiets bestaat meestal uit twee wielen, een frame, een zadel, een stuur en een trapas met pedalen.

Veel te koop op elke vlooienmarkt in de stad.

Ik vind het geweldig dat de Schwinn een voorste flens heeft.

In een advertentie van Schwinn William Thompson Miller uit 1970 wordt een stuurwiel ontworpen waarbij alle feedback van de pedalen door het stuurwiel wordt teruggevoerd en gebruik maakt van een ketting die door een generator wordt aangedreven. Waarschijnlijk komt dit in aanmerking als een origineel hoefijzer

renescente foto’s die een fietser in beweging aangeven.

Ik zou fietsen voor mijn dochter kunnen kopen, maar dat kan ik me niet veroorloven.

Ik wil graag bi-fold spatborden, schouderbeschermers & bodembeugels toevoegen aan mijn 1972 Wong Hi rass van New Glarus Park.

Audiohackers vragen zich misschien af wat een Leslie is. Boefjes hebben immers geen probleem om met iPhones te pendelen, maar niet met akoestische percussie-instrumenten? De Leslie mag dan echt “lawaaierig” zijn…

Een klassieke fietsroute. Zoek naar de Goldmine in Silver Spring.

Een interessant toeval: mijn fiets is net voor 3 jaar gefinancierd op Kickstarter.

Als een fiets geen naaf heeft en slechts twee versnellingszadels, mag de fiets zichzelf een “convertible” fiets noemen. Het lijkt er echter op dat de Goldmine perfect om te bouwen is tot een motorfiets.

lees meer: