Wat is een oldtimer?

Oldtimer Soest

 

Een auto die is gefabriceerd – ten minste tot op een of twee van de normen van de hedendaagse auto’s – kan een oldtimer worden genoemd. Auto’s van voor 1935 kunnen oldtimers worden genoemd. 1935 was het jaar waarin Frederick P. Dodge een beroemd risico nam. Hij startte een massale reclamecampagne waarin hij fosfudeerde dat een nieuwe auto, gebaseerd op de Dodge Coronet, voorbestemd was om topsnelheid te halen en 0-60 te halen in twaalf seconden. Hoewel bedoeld als een grap, was Dodge’s gok wijselijk geplaatst. De auto die hij in plaats daarvan lanceerde werd een van de meest populaire auto’s ooit gebouwd. Generatie “A” van Dodge liefhebbers bezit ze, en ze zijn inderdaad waardevol.

Een auto die opnieuw is ontworpen – ten minste tot op een of twee van de normen van de hedendaagse auto’s – kan een klassieker worden genoemd. De Dodge Charger past precies in deze categorie. Zijn strakke, elegante lijnen en intelligent ontworpen carrosserie zijn als niets anders dat Dodge ooit heeft gemaakt. Ze zijn misschien iets duurder dan een gewoon basismodel, maar verzamelaars en liefhebbers hebben de neiging om ze te kopen, evenals de memorabilia die ermee verband houden, als kunstwerken.

Een auto die is verbeterd in de tijd-bijvoorbeeld, de 1965 Plymouth Road Runner Panic Car is verbeterd zowel binnen als buiten, zodat de Commemorative Edition-versie van die auto zal zeer gewild zijn bij klassieke auto verzamelaars. Een originele Road Runner met de meest begeerlijke kenmerken van het model uit 1965 zal een prijs opbrengen die even hoog ligt als de duurste versies van Ferrari, Jaguar en Aston Martin.

Een exotische auto die speciaal is ontworpen om te bestaan uit onderdelen die uniek en niet verkrijgbaar zijn – dat zijn de zeldzaamheden in de exotische autowereld. Eén enkele fabrikant kan een exotische auto zo vaak leveren dat de continue productie ervan in wezen één enkel, ononderbroken voertuig is geworden.

Hoe zeldzamer en gewilder een auto is, hoe meer hij op de markt zal opbrengen. Hij zal een hogere prijs vragen die lager ligt dan de adviesprijs van de constructeur. Als u overweegt een exotische auto te kopen, is het belangrijk om een idee te hebben van wat uw auto zou moeten kosten. U kunt de marktwaarde van uw auto ontdekken door simpelweg vergelijkingen te maken op eBay, op de prikborden bij uw lokale benzinestation of in de advertenties van uw lokale krant. Als uw auto is in uitstekende staat, kunt u waarschijnlijk negeren de waarde die op de veiling bord. Echter, als u vindt dat uw auto in slechte staat is, wilt u misschien een schatting van hoeveel het zal verkopen voor op de markt te zetten.

De internationale waarde van uw auto wordt beïnvloed door de beoordelingsprogramma’s van elk land. Hoewel ze geen brandklasse hebben, zijn ze toch belangrijk voor de internationale waarde van uw auto. Elk land heeft zijn eigen systeem, en de upgrades en specificaties op uw auto zal dienovereenkomstig bepalen de waarde ervan. De vermelding van uw auto in de telefoongids en online, wanneer geëvalueerd tegen andere auto’s in soortgelijke categorie zal u helpen inschatten of u in staat zal zijn om uw auto te verkopen voor een lucratieve prijs.

De kilometerstand van uw auto bepaalt mede zijn waarde. Hoe meer kilometers een auto heeft gereden, hoe minder hij waard is. Een lagere kilometerstand betekent dat u uw auto minder hebt gebruikt, waardoor hij meer waard wordt.

In de Verenigde Staten, een groeiende markt, worden meer en meer exotische auto’s geproduceerd. Van exotische en klassieke auto’s aan de meer recente trend van de invoer, exotische auto is het aspect van de meerderheid van de mensen. Er wordt verwacht dat in een ander decennium of zo, de markt zal bieden veel meer gerenommeerde auto’s kopers die worden aangetrokken in de richting van luxe, snelle en doelen van het grijpen. Al diegenen die droom-fashioned zijn, die graag in het verleden leven, kunnen uw klant zijn. U zult verrast zijn dat het verleden echt ver achter u ligt.

Lees meer:

Occasions Soest