Correctie Gewoonlijk en elektrisch

Aansteker

 

Elk van deze kan worden ontstoken door een ontsteker.

Aanstekers van gewoonlijk gebruikt katoenhout of kerosine en elektrische draden kunnen ze explosief doen ontbranden. De meest voorkomende fabrikant van aanstekers is HEY, Inc., een bedrijf dat vooral bekend is om het bedrukken van medische apparatuur en neonreclames.

Het volgende voorbeeld toont het soort inrichtingen dat ik zojuist heb genoemd.

Het deksel van de aanstekers heeft de rol van een luchtdichte voorraadhouder waarin de kolf van’skies of lucifers wordt bewaard. De kolf van skies wordt in het gat in het deksel gestoken. De ontsteking geschiedt met een vuursteentje. Deze hoeveelheid vuursteen is min of meer noodzakelijk. Omdat er tijdens het gebruik van de aanstekers een lucifer aangestoken moet blijven worden, wordt voorgesteld de aanstekers slechts halfvol te vullen. Er is in ieder geval genoeg ruimte in de cilinder voor de lucifers. Het is niet moeilijk om een klein beetje butaan in de aanstekers te doen, maar sommigen hebben voorgesteld dat de inhoud van de aanstekers ongeveer 80% butaan moet zijn om de banden efficiënter te gebruiken. Dit komt neer op ongeveer 7 – 24 dopjes per blikje. Het plaatsen van de lucifers in het blikje verhoogt ook de veiligheid in deze situatie, omdat de lucifers zullen ontbranden wanneer de onderste twee brandende delen het butaan doen ontbranden.

Theoretisch, afhankelijk van de suspensie van droog butaan in het vloeibare butaan, kunnen sommige aanstekers worden ontstoken met 3 doppen, of zelfs 2 als het metalen deksel over de butaanvulvaten wordt getikt. Het is meestal gemakkelijker om de lucifers in de cilinders te doen, en dan de dop te openen, de lucifers eruit te rollen, en de opening af te sluiten. Anderen hebben voorgesteld dat de inhoud van de aanstekers ongeveer 70% butaan moet zijn om de banden te verbruiken en de aanstekers niet te verbranden. Deze hoeveelheid butaan is ongeveer 12 dopjes per bus.

Er wordt uitgegaan van de volgende veiligheidsmarge. Als u de gesloten C-C-fin had aangeraakt die de aanstekers om veiligheidsredenen boven het butaan hield, zou u zich niet verbranden, tenzij de cilinder kon worden aangestoken, maar niet meer gebruikt.

1 dop bevat genoeg butaan om te branden (meerdere lucifers)

1-3 doppen bevatten genoeg butaan om te branden (12 luciferstokjes)

De maximumdruk van het butaan is ongeveer gelijk aan ongeveer 2 pond per vierkante inch (~7 kg/m 2 ) kooldioxide. Dus wanneer een correctiefactor voor CO 2 in aanmerking wordt genomen, blijft dit onveranderd. In het onderstaande voorbeeld – het butaan had (of heeft) een druk van 27 pond per vierkante inch (15 kg/m 2 ) – zou je de bovenstaande vermenigvuldigingsfactor gebruiken om de kracht te berekenen die nodig is om een redelijke hoeveelheid butaan boven het butaan te laten zweven.

Eén bus bevat genoeg butaan om  aanstekers te branden

Eén bus bevat genoeg butaan om ~9 lucifers te verbruiken

Butaan v. butaan: Er zijn enkele variaties in de soorten aanstekers die worden gebruikt. Sommigen maken meer gebruik van een aluminium of messing busje. Soms is het blikje felgekleurd en heeft het een geheim vakje voor een brandstof of een accessoire. Weer anderen doen acryldopjes of etiketten om de aanstekers, maar laten ze in het blikje zitten. (Zie deze pagina over compacte aanstekers voor meer informatie over alle soorten aanstekers).