Wat zijn de verschillende soorten kip?

Poelier Den Haag

Feiten: Voedselcatering gaat hoogstwaarschijnlijk terug tot de oude Grieken, toen koks de zwijnen vergezelden op hun reis naar het genoegen van hun keizer. Samen met de karbouwen en de zwermen vogels, was het de zuivering van het bloed en de bewaring van de eieren.

Leuk weetje: In 1940 werd Clark Buffet, het beroemde restaurant van Parijs, overgenomen door een GI die geen frieten kon eten. Hij vroeg om een speciaal verzoek en in plaats daarvan kreeg hij zeebaars geserveerd. In het verleden gingen carnaval en andere openluchtfeesten altijd gepaard met eten. Vlees eten was altijd een deel van de festiviteiten geweest. Het enthousiasme voor de kunsten was gegroeid. Ook de behoefte aan variatie in het menu van gerechten in etablissementen, zoals zelfgemaakte taart en gebak, was een zeer gangbare praktijk. Het Romeinse Rijk had zijn culinaire kunst verder ontwikkeld, maar de mensen kookten nog steeds in hun eenvoudige stijl.

In de huidige tijd is de voedseltrend zo geavanceerd geworden dat mensen minder tijd hebben om hun maaltijden te bereiden. Zij vertrouwen op afhaalmaaltijden en kant-en-klaarmaaltijden. Maar hoewel variëteit belangrijk is, is kwaliteit nog steeds erg belangrijk. De trend van snelle en gemakkelijke maaltijden is toegenomen, terwijl vers bereid voedsel nog steeds zeer zeldzaam is. Daarom zijn taart en gebak nog steeds sterk vertegenwoordigd in de culinaire wereld. Vrijwel alle voedsel wordt nu gebakken en gefrituurd. Hitte en olie worden toegevoegd om gebakken en gefrituurd voedsel te bereiden.

Ook de bakkerijproducten zijn nog steeds belangrijk. Ze zijn een grote bron van energie voor zowel jonge als oude mensen. Recente studies hebben aangetoond dat tarweproducten in verband worden gebracht met voedselallergieën en bloedarmoede. Recente studies hebben ook aangetoond dat voorgevormde eiwitten giftig zijn voor het menselijk lichaam. Bonen en linzen zijn ook belangrijk in de Indiase keuken. Groenten worden beschouwd als de belangrijkste ingrediënten in Indiase gerechten. Basmatirijst is erg populair geworden in de Indiase keuken. Dit is een soort langkorrelige rijst.

Andere Indiase gerechten omvatten een scala aan curry’s. Dit is een breed scala van pittige en voedzame gerechten. Deze curry’s worden gekookt met een scala aan groenten, zijderupsen, boter en cashewnoten. Deze curry is heel anders dan pittige kip en pittige veg. In India is rijst het hoofdvoedsel. Deze wordt midden op de dag verbouwd en dan samen met linzen, kokosnoot en aardnoten gekookt. s Avonds worden ook broodvruchten en roti gegeten.6 Net als in de rest van de wereld is rijst ook in India het belangrijkste basisvoedsel. Jowar is een zeer populaire rijst in India. Dit is een zoetzuur rijstdessert. Het wordt gemaakt met jowar en andere ingrediënten.

Peulvruchten zoals papaya en bonen worden ook gegeten. Maar deze worden normaal gesproken niet gegeten in de Indiase keuken. Gewoonlijk eten de Indiërs paratha’s – die worden gemaakt van rijst, tarwemeel en soms knoflook en komijn. Maar er zijn variëteiten van verschillende paratha’s, en er zijn ook regionale paratha’s ontstaan. Netrecepten in India zijn anders dan die in het westen. Zo is er bijvoorbeeld geen broodvrucht in het zuiden. Zuid-Indiase recepten bevatten echter kokosrijst, die heel anders is dan de normale kokosrijst die in het westen te vinden is. Gewone kokosrijst is eigenlijk een goedkoop voedingsmiddel in India omdat het gemakkelijk te koken is.

Lees meer

Poelier

Wildvlees