De Stichting

Je leefstijl als medicijn

 

De stichting is een groep mensen die geloven dat een levensstijl en een goede gezondheid een verschil kunnen maken, hoe bescheiden of groot het risico ook is.

De Stichting Je leefstijl als medicijn Foundation steunt vele initiatieven over de hele wereld, maar er zijn er twee die ons na aan het hart liggen. Het eerste houdt verband met onze belangrijkste initiatieven: De Nieuwe Levensstijl en Gezondheidsvoorlichting. De stichting financiert onderzoek en onderwijs. Ongeveer 120 artsen van ’s werelds beste gezondheidsinstituten bezoeken elk jaar de locaties van de stichting en nemen eraan deel. Er zijn veel mogelijkheden voor innovatief onderzoek en medisch onderwijs bij de Stichting. Het tweede is het Clinton Global Initiative (CGI).

De stichting werkt nauw samen met het CGI aan onze belangrijkste initiatieven. Het CGI werkt aan de uitvoering en co√∂rdinatie van projecten en gaat nog verder… Het CGI werkt in het belang van velen en kiest diegenen die het meest inspirerend en het best berekend zijn om de armsten het meest te helpen. De Stichting CGI inzake mensenhandel werd als eerste project opgestart in 2004. In 2006 ontving zij een subsidie van 10 miljoen dollar van de regering van de Verenigde Staten om in de regio van de Alliantie tegen Vrouwenhandel te werken. In 2010 nam de CGI het talent van het Clinton Global Initiatie over en breidde de projecten verder uit.

Sinds 2004 heeft de stichting een eigen kantoor in de Verenigde Staten, is zij officieel geregistreerd als Amerikaanse non-profitorganisatie en als niet-gouvernementele organisatie en heeft zij wereldwijd twintig personeelsleden in dienst. Tot de New Yorkers die profiteren van het Clinton Global Initiatief, behoren momenteel vanaf 2017 een aantal mensen die in de loop der jaren meerdere malen hun handtekening hebben gezet:

– Tony Blair: Voorzitter en medeoprichter van CGI Global

– Joseph Stiglitz: Expert op het gebied van klimaatverandering

– Steve Forbes: Amerika’s Toekomstige Ethiek Professional

– Sonja Trauss: Howard Hughes Stichting onderscheiding voor uitmuntendheid in zakelijk leiderschap

– Seth Klarman: Ethan Allen Stichting Werknemer van het Jaar 2011 – 2016

– Robert Hickey, Peter Gessler, David Hall, Tikongo Mercer, Sheriff Joe Arpaio en Bob Jubelirer

– Duff Goldman: Dundee Academy, winnaar van de prijs voor zakelijk leiderschap

– Lawrence Wilkerson: Governance Award, Wyncote

– Dick Goldberg: Random House

– John Podesta: Harvey Mudd Foundation onderwijsprijs voor uitmuntendheid

– George Soros: BTC Behring Foundation (farmaceutisch bedrijf) en Soros Fund Management

– Peter Soros: Soros Fund Management

– Marianne Swinburne M.D.: UCSF, universitair hoofddocent

Lees meer

Lifesight