Hoe maak je je baby gezond

Babyhapjes 8 maanden

 

Meer dan gewoon iets eten, ik heb het over elke 2-3 uur iets eten. Meer dan 20 keer per dag.

Baby hapjes voor een 4 maanden oude baby kunnen bestaan uit:

1. In het badje: een speciaal voor moeders die borstvoeding geven voorgewassen vochtig doekje van het type handy-meal om de baby schoon te maken voordat hij een natte maaltijd krijgt of tijdens het voeden. Gebruik een klein stukje van een banaan. Was de baby voorzichtig en droog hem af met een droge doek of een zacht babydoekje (om te voorkomen dat verontreinigingen worden overgedragen) en alles is klaar om te gaan.

2. In de kast: een assortiment babyvoeding zoals cornflakes, crackers en Washi Yoghurt voor de eerste 6 maanden. Deze zijn ook ideaal om tussen de maaltijden door te eten. Of probeer sporen van babyvoeding in een fruitsmoothie als voedzaam tussendoortje.

3. In de koelkast: voorgewassen en kant-en-klare noten, gedroogd fruit cupcakes, crackers of koekjes, handige proteïne snackrepen en zelfs vers fruit single serveert.

4. In de diepvries: Bevroren kaas Cacao is super voedzaam. Wees op je hoede bij het gebruik van biologische of zelfgemaakte cacao van topkwaliteit, omdat chocolade van hoge kwaliteit vaak veel suiker bevat, en verwaarloosbare hoeveelheden echte cacao.

5. In de kast: de basis van je moeders zelfgemaakte taarten, snoepjes of chocolaatjes. Vrij van dierlijke producten of bewaarmiddelen. Een fantastische en gezonde optie voor veganistische ouders die op het zand willen liggen.

6. In de voorraadkast: de gebruikelijke zaken: koekjes, muffins, en de gebruikelijke vetarme chips. Een goede balans tussen vetten en hoogwaardige eiwitten is echter meestal niet te vinden in verpakte vetarme snacks. Een oplossing voor dit probleem is om in plaats daarvan de kant-en-klare soort te kopen: noten en zaden, meestal ongezouten, hummus, yoghurt zonder room, rijstcrackers en crackers, tarwekoekjes, eiernoedels, boterhammen enz. zijn allemaal zeer voedzaam en afhankelijk van de gelegenheid en de omstandigheden kunnen we deze babyhapjes noemen.

7. Voedselcombinaties: Dus je wilt iets te eten bij een van je babyhapjes? Geen probleem; denk gewoon na. Wat als u en uw kind een stuk cake, aardappelpuree, een kopje thee en een sneetje brood zouden eten, met of zonder kaas? Nu zult u begrijpen wat ik bedoel. Neem een paar van de hierboven genoemde snacks en zet ze bij elkaar voor je baby. Hij zal verleid worden door de combinatie, want hij heeft er zin in, en u zult blij zijn dat hij u kiest voor het broodje!

8. Waarom laat je je peuter niet een dagje vrij maken van potjestraining? We ontwikkelen vaardigheden om te herkennen wat realistisch en doenbaar is. Mijn peuter is helemaal gestopt met vaak tegen mij te eten. Hij reageert nu op mij als hij eet. Hij beslist of hij een snack wil of niet, en het is aan jou. Dat is pas gezond!

9. Invloeden om rekening mee te houden. Waar mogelijk, verwijder toegevoegde suiker. Mijn peuter zal zich overgeven aan een koekje als hij de roest op zijn vingers heeft. We besluiten echter dat hij om de andere dag een koekje moet eten. Op die manier krijgt hij de best mogelijke voeding, zonder dat hij voortdurend in de verleiding komt en eet wat hij wil.

10. Neem je voor om nooit troep te kopen. Je peuter weet wat er te eten is. Er zijn voedzame, en hij zal de boodschap te krijgen. Je zult je nooit meer zorgen hoeven te maken over zijn voedselkeuzes!

Lees meer:

Hapjes baby 5 maanden