Domestic Workers en Domestic Workers

Schoonmaakster

De huishoudelijke hulp maakt gewoonlijk het grootste deel van het huis schoon door op te ruimen en te stofzuigen. De huishoudelijke hulp voert deze huishoudelijke karweitjes (waarvan er vele stijlen zijn) één kamer tegelijk uit. Wanneer alle kamers van het huis zijn schoongemaakt, stopt de huishoudelijke hulp met het opruimen van het decor, de planken en de dozen.

Als het werk van de huishoudelijke hulp klaar is, ruimt hij/zij de overgebleven stapels vuilnis op en zet alle dozen met vuilnis klaar voor toekomstig gebruik. Hoewel het meestal een vrouw is, wordt huishoudelijk werk vaak ook door mannen gedaan.

Huishoudelijke schoonmaakwerkzaamheden vinden meestal overdag plaats, maar kunnen ook ’s nachts worden uitgevoerd. De meeste conflicten worden veroorzaakt door de verschillende roosters van de huishoudelijke hulp en de schoonmaakster. Gewoonlijk weigeren de huishoudhulpen het Equal Pay Plan van de schoonmaakster te aanvaarden.

Harmonie in huizen en bedrijven

Huishoudelijk werkers worden meestal met enige schroom behandeld door de huishoudelijke schoonmaaksters. De meeste huishoudelijke hulpen maken er een punt van om de huizen grondig schoon te maken en efficiënt te werken.

Er zijn echter enkele gevallen bekend van huishoudelijk personeel dat klaagt over de schoonmaaklonen en -omstandigheden. Huishoudhulpen werken gewoonlijk onafhankelijk van de schoonmaakster, maar in sommige gevallen werken de huishoudhulpen en de schoonmaakster samen. Of de huishoudelijke hulp nu wel of niet wil blijven samenwerken, de schoonmaakster geeft de huishoudelijke hulp de keuze: zelfstandig blijven werken, of zich laten vervangen door de huishoudelijke hulp.

Huishoudelijk werkers moeten zich realiseren dat zij NIET mogen worden vervangen omdat zij uitstekend werk verrichten in minder uren en met minder compensatie, in plaats van te worden gecompenseerd voor de kwaliteit van het werk.

Huishoudelijk personeel kan worden aangetast om van deur tot deur schoon te maken; zij zullen echter niet het risico nemen om hun gewone dagtaak te verliezen.

Checklist Huishoudelijke Schoonmaak

Hier is een checklist over wat u moet doen als huishoudelijke schoonmaker.

Neem een notitieblok en maak een matrix van je schoonmaak set.

Stofzuigen, vegen, afstoffen, oppervlaktes vegen, vuilnis buiten zetten

Beoordeel alle plekken die schoongemaakt moeten worden

doorgespoeld in toiletten

Ventilatoren en raamventilatoren

Vaatwassers

Meubelpoets

Tapijt en vloerkleden

Mop

Maak de gootsteen en de omringende oppervlakken schoon

trossen dode plantenbladeren in de gootsteen

Was en reinig het toilet

Vegen van de vloer

De keukenvloer nat dweilen

Schoonmaken en vegen van toonbanken en apparaten